Het bedrijf

De geschiedenis van Kwekerij van Zon is zeker het vertellen waard. In 1963 is Kees sr. een kwekerij begonnen in Rijswijk. Na gestart te zijn als groentekwekerij is er verschillende malen van teelt gewisseld. Via snij Chrysanten, de groene potplant Dieffenbachia en het seizoensproduct Bougainvillea, is in 1993 gekozen voor de potanthurium. Dit bleek geen verkeerde keuze te zijn. Drie jaar na de start in dit product, was de volledige overstap een feit.

Na de middelbare tuinbouwschool is Kees bij zijn vader gaan werken en na 10 jaar werd hij in 1998 mede eigenaar. Acht jaar later was hij volledig eigenaar van het bloeiende bedrijf.

Kleurrijke kas Anthuriums

Kleurrijke kas Anthuriums

Tegenwoordig is Kwekerij van Zon te vinden in Honselersdijk. Hier is een bestaande kas flink onder handen genomen om er voor te zorgen dat er op dit bedrijf prachtige Anthuriums gekweekt kunnen worden van hoogwaardige kwaliteit. Gedeeltelijke automatisering en een goede nevelinstallatie zorgen voor de waarborging van deze kwaliteit.

Kwekerij van Zon teelt op 16.000 m² de Beauty Collectie in een 17 cm pot. Deze collectie kenmerkt zich door het compacte gewas met grote bloemen met een heldere, harde kleur.

Doordat de omgeving en de medemens belangrijk zijn voor Kees en zijn team, is er gekozen voor een Florimark certificering. Dit certificaat geeft aan dat er zo veel mogelijk biologisch wordt geteeld met minimaal energie- en kunstmest verbruik en met oog voor het welzijn van de medewerkers.

Bij Kwekerij van Zon staat de klant centraal en wordt er snel en accuraat beleverd. Dat gaat gepaard met het dagelijkse samenspel tussen de directe lijnen van de handelaar met de kwekerij en het eigen vervoer.